• Welkom op de website van OVDL.BE

  • Frituur Frietje Lokeren

  • Ford Neyt Lokeren en Wetteren

  • Oost Vlaamse Dartsliga

  • Belfius Bank en Verzekeringen

  • Frituur Frietje Lokeren

  • Ford Neyt Lokeren en Wetteren

  • Oost Vlaamse Dartsliga

Regelement OVDLBeste spelers, clubs en andere dartsliefhebbers,

zoals elke vereniging heeft ook de OVDL een regelement van interne orde.

het huidige ontwerp kan je hieronder downloaden en dit zal besproken worden op de eerste vergadering in de korenbloem te wetteren.

Download hier ons reglement.

 Bijkomende Regels door COVID19

1. Tijdens de wedstrijden moeten alle spelers zich aan de geldende coronamaatregelen, die door de (lokale of federale) overheid zijn uitgevaardigd. Ook de instructies van de lokaalhouder moeten strikt opgevolgd worden.

2.De thuisploeg is ervoor verantwoordelijk dat deze maatregelen kunnen gevold worden in hun lokaal, in het bijzonder de huidige verplichting dat iedere bezoeker van een horecazaak moet kunnen neerzitten. indien dit niet kan zonder dat er sprake is van overmacht, zal de thuisploeg verliezen met forfait.

In de huidige situatie moeten bijvoorbeeld twee tafels met acht zitplaatsen voorzien worden voor de bezoekende team vanaf een half uur voor de aanvang van de wedstrijd.

3. Bijzondere maatregelen door de verplichte sluitingsuur van 1u00 in de horeca

-de wedstrijden zullen aanvangen om 20uipv om 20u30

-in tweede afdeling zullen de partijen gespeeld worden naar één set van drie legs

-er mag geen tijd verloren worden tussen de partijen omwille van tombola of andere zaken.

Wanneer desondanks de wedstrijd dreigt niet voor 00u45 te kunnen eindigen moet Francky Ide(0472/79.44.28.) tijdig verwittigd worden. Deze kan samen met de ploegkapiteins een beslissing nemen. Die kan bijvoorbeeld uit bestaand dat wanneer één van beide ploegen de wedstrijd heeft gewonnen, de resterende partijen naar één leg worden gespeeld.

Indien de vertraging er is door overmacht ( stroompanne bijvoorbeeld) of geen aanwijsbare reden heeft, kan beslist worden de wedstrijd op een andere dag af te werken.

4. Bijzondere regels

Indien spelers getroffen worden door corona

-Van zodra de ploegverantwoordelijke er kennis van heeft dat één van de spelers van zijn ploeg positief is getest op corona, moet hij de ploegverantwoordelijken inlichten van de ploegen waar de betrokken spelers in de 14 dagen daarvoor heeft tegen gespeeld. Elke ploegverantwoordelijke moet de spelers van zijn ploeg op de hoogte brengen die mogelijk een risicocontact hebben gehad met de positief geteste speler.

-Wanneer twee os meer spelers van een ploeg niet kunnen deelnemen aan een wedstrijd omwille van corona (ook wegens verplichte quarantaine), kan dit door die ploeg worden ingeroepen als een geldige reden om de wedstrijd uit te stellen.

5. Verzekering

Precies omwille van de hogere risico's kunnen alleen spelers deelnemen aan de wedstrijden waarvan volledige en correcte identiteitsgegevens zoals gevraagd in de verzekeringspolis (naam, voornaam, adres, geboortedatum en beroep) tijdig zijn doorgegeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tijdig betekent minstens vijf dagen voor de dag van de wedstrijd de zaterdag nadien in gepland.

6. Het bestuur kan beslissen om de competitie al dan niet tijdelijk stil te leggen.

7. Over alle andere voorvallen die omwille van de coronacrisis een normaal verloop van de competitie(kunnen) verstoren zal het bestuur een beslissing nemen in overleg met aale betrokken ploegen.

Heeft u vragen omtrend deze maatregelen?

Neem dan contact op het nummer: Niko Piscador (0496/40.18.52)

Namens het bestuur.

Niko Piscador

Het bestuur