• Welkom op de website van OVDL.BE

  • Wimspowerled, spaar energie, vraag gratis energie audit

  • Frituur Frietje Lokeren

  • Ford Neyt Lokeren en Wetteren

  • Oost Vlaamse Dartsliga

  • Belfius Bank en Verzekeringen

  • Ford Neyt Lokeren en Wetteren

  • Frituur Frietje Lokeren

De competitie wordt opgedeeld in een eerste en in een tweede afdeling. De ploegen in de eerste afdeling zullen naar best of 5 spelen zowel de enkels als de koppels,  in de tweede afdeling behouden we het systeem van best of 3 zowel voor de koppels als de enkels. Er wordt gespeeld op één bord. Wanneer er twee borden beschikbaar zijn, kan de thuisploeg er voor kiezen om de enkelwedstrijden tegelijkertijd op twee borden te spelen.

Reeksindeling: ploegen mogen bij hun inschrijving kiezen in welke afdeling ze spelen, met uitzondering van de ploegen die het vorig seizoen in eerste afdeling speelden en niet bij de laatste drie eindigden en voor de ploeg die eerste eindigde in tweede afdeling. Deze ploegen worden ingedeeld in eerste afdeling, tenzij zij kunnen aantonen dat door het vertrek van bepalende spelers het gerechtvaardigd s om in tweede afdeling ingedeeld te worden.

 

Zoals ook beslist spelen we de 2de en 4de zaterdag en worden de 5de zaterdag als reserve speeldag gehouden.

Ploegen bestaan maximaal uit 10 spelers en betalen 100 euro inschrijvingsgeld, waarvan 20 euro terug komt in 4 kaarten voor Open Wetteren.

Aanvang van de wedstrijden om 20.30 uur stipt mits onderling overleg van de beide kapteins kan men vroeger starten, is de wedstrijd dan niet gestart is de forfait een feit.

Prijzenpot seizoen 2014-2015, mits deelname van 20 ploegen, bedraagt minimaal 3000 euro en kan oplopen tot 4000 euro. Ploegen die geen boetes oplopen tijdens het seizoen hebben minimaal 100 euro prijzengeld, maar dit kan oplopen tot maximaal 300 euro.

Ploegen uit de volgende steden en gemeenten mogen in eerste fase aantreden in de OVDL-competitie :

Gent, Lovendegem, Evergem, Nevele, Herzele, Sint-martens latem, De Pinte, Nazareth, Gavere, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Merelbeke, Mele, Destelbergen, Lochristi, Laarne, Wetteren, Berlare, Beervelde, Wichelen, Lede, Erpe-Mere, Heusden, Lokeren, Zele, Lebbeke, Haaltert, Aalst, Haaltert, Waarschoot, Zottegem.